Лаптоп? А защо пък не Fujitsu?!

Категории
Видео ревюта

До колко хардуера е от значение при Android

on 14 Jun 2014
Многократно ми се е случвало да влизам в спорове относно избор на телефон и таблет. И някак си все...
Виж клипа
Виж всички
Публикувано от в Статии на 22 Май, 2014 . 0 Коментари.
През последния месец нашият магазин разшири продуктовата си гама от преносими компютри с предложенията на Fujitsu. Fujitsu е неособено популярна марка в България. В уеб пространството има разнопосочни мнения за нея и като цяло липсва категорично заключение за качествата и характеристиките й. Истината е, че Fujitsu е име и то сериозно в света на електрониката и съвременните технологии. Японска компания основана още през далечната 1935, изминала дълъг път от производство на полупровдникови елементи, чипове и стигаща до ултра модерни компютри, сървъри, климатици и прочие. Фирмата е пионер в създаването и развитието на съвременните матрици при дисплеите. Вероятно много от вас дори не знаят, че под тази марка се произвеждат и монитори и телевизори, макар и не толкова известни. В случая става въпрос на реклама, дистрибуция и цели.
 
Но в тази тема съм решил да си говорим за лаптопи. През ръцете ми са минали толкова много модели на толкова много марки, че отдавна съм им изгубил бройката. Впечатленията ми към Fujitsu са смесени, говори се, че това е японска техника произведена в Германия. Звучи чудесно, нали? Но така ли е, нито мога, нито искам да коментирам. Надявам се да е така. Малко или много това внушение подсказва за качество и очакванията ни са да видим нещо качествено. На вид трябва да призная, че никога не са ми харесвали моделите им, особено пък когато си партнираха с немския концерн Siemens. Имат малко странно усещане за стил и дизайн. При новите модели, които предлагаме ясно се вижда, че компанията има сериозен напредък в дизайна, изчистен и интересен, но по моите вкусови характеристики, аз пак имам забележки. Това си е субективно мнение разбира се. 
 
Иновативност и приложение - още преди години марката ми направи впечатление с практичните решения при компютрите си. В бумът на красивите лъскави екрани, от Fujitsu предлагаха масово матови такива, а не малко от моделите им преносими компютри, бяха с магнезиев корпус. Е със сигурност младите студентки нямаше да могат да се гримират във влака пред тези екрани, но със вероятно можеха да си направят курсовите проекти пред тях, и то без да им пречи насрещно светещото слънце. Батериите им още тогава караха достатъчно, че да можеш да си свършиш работата. Толкова на тема практичност. 
 
Колко са качествени и колко са надеждни? Ами пак ще дам пример със стари модели, които са ми попадали. Преди година ни дойде едно пет годишно Amilo Pi за "ремонт" - цялата сага бе в това, че бе необходимо да му се смени батерийката на дънната платка, да тази малката, която пази съхранени данните на BIOS-а. И никакви други проблеми до днес или от както е станало компютър. Друг случай - някакво си Fujitsu, бюджетно с AMD процесорче, вградена карта, евтини пластмаса и корпус и много, много, ама много слаби параметри. Машинката е производство 2006 година. Никога не бе профилактирана, чистена или каквото и да й бе правено. Абсолютно нищо. Да, на вид вече възрастта и си бе казала думата, при положение, че този компютър изобщо не е пазен и експлоатиран хамалската. Бутоните му хващаха малко по-трудно. Като го включих се уплаших, че ще ми подпали бюрото - толкова много загряваше и такъв горещ въздух духаше, че едва не изключихме климатика посред зима. :) Така и това е компютър, който никога не се е рестартирал и правил каквито и да било проблеми въпреки условията, при които работи и то толкова време. Няма да коментирам опита си с други елитни марки какви проблеми са ми правили в гаранция, още на шестия месец. Разбира се, всичко това е свързано с конкретен модел, цена и немалка доза късмет.
 
Така, какво имаме днес - имаме нови хубави, стилни модели натъпкани с купища практични екстри, като започнем при някои от 11 часовата издръжливост на батерията, минем през светодиодните подсветки на клавиатурите и стигнем до сензорните екрани. Все полезни благинки. В друга тема ще се спра по-конкретно на ревю на по-интересните модели. С две дум,и лаптопите на Fujitsu днес можем да категоризираме на три - бюджетните A и AH серии, ултрабуците от U и UH модификациите, и накрая бизнес предложенията от E-серията.
 
В заключение, личното ми мнение е, че ако си търсите качествен и надежден преносим компютър на добра цена, може да разгледате предложенията ни на Fujitsu. Според нас си заслужават, най-малкото, че доста от моделите им са с по 3 години гаранция, което никак не е за пренебрегване. В магазина ни ще намерите всички модели, които се предлагат на българския пазар - покрили сме цялата гама. И успех с избора на лаптоп!
Тагове: лаптопи, качество, fujitsu Последна промяна: 08 Октомври, 2014

Коментари

Напиши мнение

Leave a Reply

* Име:
* E-mail: (Не е видим)
   Страница: (Напиши адреса с http://)
* Коментар: