Общи условия

Настоящите Общи условия дават информация на клиентите (потребителите) за правата и задълженията им при използване на информацията и услугите в сайта. Всеки потребител, работещ със сайта е обвързан с правилата на настоящите Общи условия от момента на влизане в сайта до напускането му.
Онлайн магазинът GigaComp (ГигаКомп) е интернет сайт, собственост и запазена марка на фирма Гига Груп ЕООД и има за цел да представи продуктите и услугите, които фирмата и нейните партньори предлагат на пазара. За всички продукти, които се предлагат на интернет сайта, Гига Груп ЕООД е оторизиран дилър или представител на директните вносители.

Дефиниции

 1. "ПРОДАВАЧ", "СЛУЖИТЕЛ" или "ОПЕРАТОР" е търговец, който продава свои стоки чрез онлайн магазин на интернет адрес http://www.gigacomp.bg/. Продавачът е лицето, с което клиентът сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.
 2. "КЛИЕНТ", "ПОСЕТИТЕЛ" или "ПОТРЕБИТЕЛ" e всяко лице, което посещава онлайн магазина GigaComp (ГигаКомп) и по никакъв начин не е обвързано с изпълнението и осъществяването на дейността на Гига Груп ЕООД (Giga Group .LTD), независимо от неговото местожителство, националност или етническа принадлежност. Всяко такова лице, с посещението на сайта се задължава да прочете, съгласи и спазва настоящите Общи условия, в противен случай трябва веднага да напусне страницата.
 3. "ОНЛАЙН МАГАЗИН", "ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН", "САЙТ" или "СТРАНИЦА" употребени в тези Общи условия са интернет сайтът с адрес http://www.gigacomp.bg/, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока (артикул).
 4. "Гига Груп" ЕООД (Giga Group .LTD) e фирма (компания), която чрез своя онлайн магазин GigaComp (ГигаКомп) с интернет сайт на адрес http://www.gigacomp.bg/, наричан и GigaComp.BG (ГигаКомп.БГ), извършва търговска дейност на стоки. Фирмата е с адрес на управление, седалище и офис позиционирани в гр. Стара Загора на адрес ул. Старозагорско въстание №18, с ЕИК: 202854738 и управител и МОЛ г-жа Димитринка Георгиева.
 5. „ПОРЪЧКА” или "ЗАЯВКА" е направената от клиент заявка за покупка на една или повече конкретна стока (артикул) чрез електронния магазин. Поръчката може да бъде със статус „одобрена” - когато е окончателно потвърдена по телефон от потребителя, или със статус „непотвърдена” - когато е получена от Гига Груп ЕООД по имейл, но не е окончателно потвърдена по телефон.
 6. „КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от клиента адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

Правила на използване на сайта
Съдържанието на онлайн магазина GigaCommp (ГигаКомп) е със защитени авторски права. Всички права са запазени със Закона за авторското право и сродните му права. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма, вкл. текст, изображения и мултимедийно съдържание без предварителното писмено съгласие на Гига Груп ЕООД освен в случаите, когато това не противоречи на изложените тук условия. Клиентът има право да разглежда електронния магазин GigaComp (ГигаКомп) на своя компютър, да поръчва, заплаща и получава стоки и услуги предоставяни от Гига Груп ЕООД, както и да отпечатва извадки от страниците само за лична некомерсиална употреба, а не за разпространяване, освен ако няма писменото съгласие на Гига Груп ЕООД за това. Клиентът има право да разглежда информация за предишно направени от него поръчки (при условие че е регистриран като потребител на сайта), както и да редактира всички предоставени от него лични данни. Позволено е използването на този сайт и на съдържанието в него за лични, нетърговски цели. Гига Груп ЕООД не носи отговорност за каквито и да било преки, косвени, случайни, специални или предизвикани щети или загуби, или за прекъсване на деловата дейност, причинени от употребата на този сайт.
Всякакви промени по сайта и ползването му в противоречие с настоящите Условия за ползване от страна на клиента са забранени! Всякакви действия от страна на лица, целящи възпрепятстване на нормалното функциониране на сайта и неспазващи общите условия, ще бъдат преследвани и подложени под наказателна и административна отговорност с пълната тежест на закона!

Условия за поръчка
Гига Груп ЕООД предоставя наличните в този сайт продукти на територията и в съответствие с нормативните актове и документи на Република България и Европейския съюз. Онлайн магазинът GigaComp (ГигаКомп) предоставя няколко варианта за поръчка, според личните предпочитания на клиента:

 1. по телефон
 2. чрез формата в сайта с и без възможност за регистрация (регистрацията не е задължително условие)
 3. по Skype

След направа на поръчката, наш сътрудник задължително се свързва по телефона с клиента и я потвърждава. Необходимо е да се уточнят адрес, телефон и e-mail на купувача, както и основните параметри на артикула, който поръчва: брой, производител, доставка, цвят, модел и др. Ако заявката е изпратена в неработен за фирмата ден или извън работно време, но в рамките на работната седмица, то изпълнението й ще започне съответно: в началото на следващата работна седмица или на следващия работен ден. Поръчки, които не се потвърдени от наш сътрудник, не се считат за приети и започват да текат след потвърждението им!

Ценова политика и  начини на плащане
Цените в онлайн магазинът GigaComp (ГигаКомп) са с начислен ДДС и фирмата продава само и единствено стоки с гарантиран произход от официалните вносители за страната с начислен ДДС. Към всички поръчки задължително се прикрепя касова бележка, най-често към гаранционните карти на артикулите. Всеки клиент има право да пита и изисква допълнителна отстъпка от обявените цени в сайта, които при възможност от наша страна ще получи. GigaComp (ГигаКомп) води кампания за най-ниски цени в интернет пространството и при доказани по-ниски такива, е готов да ги редуцира.
При поръчка на стока клиентът има възможност да изберете начин, по който желае да я плати. Към момента на публикуване на тези условия, Гига Груп ЕООД предлага следните начини на плащане:

 1. наложен платеж при доставка
 2. по банков път - IBAN: BG64FINV91501016172817, BIC: FINVBGSF, Първа Инвестиционна Банка АД
 3. чрез PayPal
 4. чрез ePay
 5. чрез телеграфен пощенски запис

Доставка
Гига Груп ЕООД осигурява безплатна доставка за всички поръчки на сума над 300 лв. с ДДС в рамките на страна. Тя се извършва в рамките на 48 часа след потвърждаване на заявката до упоменатия адрес или до поискване на най-близкия офис на куриера. Фирмата предлага вариант за заплащане на стоката с наложен платеж. Към стока се прикрепят всички необходими документи - касова бележка, гаранционна карта и фактура (при необходимост).
За поръчки на сума под 300 лв. с ДДС клиентът заплаща само цената, която е обявена в сайта, плюс транспортните разходи на посочен от него куриер, които зависят както местоположението, така и от срокът за доставяне според схемата и условията на куриерската служба. За допълнителен ориентир, по общата сума, която ще трябва да се заплати, системата на онлайн магазина GigaComp (ГигаКомп) начислява примерна такса от 12 лв. с ДДС към стойността на поръчката.
Гига Груп ЕООД не носи отговорност за забавяне на доставката до клиента по вина на куриера или трети лица!

Гаранционни условия и сервизно обслужване
Всички стоки продавани в сайта GigaComp.bg (ГигаКомп.бг) се продават с писмени гаранционни карти към официалните оторизирани сервизни центрове на съответния производител с подпис и печат на дружеството, съгласно закона. Срокът на гаранцията е задължително упоменат в тях и е валиден за територията на Република България.
Някои стоки имат и международна гаранция валидна в страни, където производителя има сервизни бази. За безпроблемно обслужване е необходимо клиентът да съхранява картите заедно с издадения касов, който най-често е прикрепен към нея, през целия гаранционен срок. В някои от случаите производителят изисква като условие за валидност и съхранение целостта на опаковката на продукта. Гаранцията на аксесоарите на част от продуктите, като например батериите при преносимите компютри, често се покрива частично или не се покрива. Подробни описания за гаранционните условия клиентът може да намери и прочете в самите карти.

Анулиране на поръчка
Поръчка може да бъде анулирана от страна на Гига Груп ЕООД, при наличие на основателни причини - стоката е с изчерпана наличност, допусната е грешка при обявяването на цената в системата, предложеният срок за доставка или аналог на изчерпания продукт не са приемливи за клиента.
Моля, не поръчвайте стоки, които не желаете да закупите! Ако Ви се наложи да откажете поръчка, използвайте формата за връзка на нашия сайт, като задължително впишете номера на поръчката или се свържете с наш служител на посочените телефони за контакт.

Връщане на стоки и рекламации
На основание чл.55, ал.1 от ЗЗП клиентът който има качеството потребител по смисъла на ЗЗП, има право в 14-дневен срок от доставката без да дължи обезщетение или неустойка да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:

 1. Клиентът предварително писмено да информира Гига Груп ЕООД на имейл адрес [email protected] или чрез формата в сайта,че на основание чл.55, ал.1 от ЗЗП се отказва от поръчката, като задължително посочи начина, по който ще върне стоката.
 2. Стоката да бъде върната лично от клиента или от упълномощено от него лице, с писмено пълномощно с нотариална заверка, в посочения по реда на предходната точка офис на Гига Груп ЕООД.
 3. При връщането на продукти, чиято опаковка е повредена или непълна, показва следи от износване, драскотини, охлузвания, токов удар, без аксесоари, без гаранция, Гига Груп ЕООД си запазва правото да реши дали да приеме връщането или да задържи част от стойността на продукта, сума която ще бъде съобщена след преценяване на щетите.
 4. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката, както и сумата от наложения платеж (ако има такъв) са изцяло за сметка на клиента. До момента на обратното предаване на стоката от страна на клиента на Гига Груп ЕООД, рискът от случайното загубване или повреждане се носи изцяло от страна на клиента.
 5. Гига Груп ЕООД се задължава да възстанови на клиента пълната покупна стойност на стоките не по-късно от 30 дни считано от датата, на която е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно ЗЗП.

Отказ от получаване и доставка на пратка
Клиентът има правото да промени поръчката си или да се откаже от нея в рамките на един час в работен ден, считано от момента на изпращането й. При промяна на поръчката потребителят не се задължава със закупуването на стока на същата стойност, както и стока от същата марка. Ако е издадена фактура, същата се анулира или се издава кредитно известие. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата.
Клиентът може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:

 1. видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания;
 2. възникнал дефект по време на транспортирането;
 3. цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗП, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.
Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед и се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи.

Условия, при които рекламация може да бъде отхвърлена
Липса на гаранционни документи или невалидност на тези документи, а именно: несъвпадение или липса на IMEI номер на телефона. Нарушение на целостта, изтриване или липса на етикета на производителя или на гаранционния етикет на телефона, всички случаи на повреди, причинени от неправилна употреба, изпускане, удар, неправилно съхранение, заливане с течности, опити за поправка и софтуерна интервенция от неупълномощени лица, зареждане с неоригинални зарядни устройства или други външни въздействия в противоречие с изискванията на производителя, свързване с неодобрени от производителя устройства.
В случай на рекламация при която по желание (настояване) от страна на клиента се налага издаване на сервизно становище от втори сервиз, разходите за транспортиране на стоката и издаването на становище или протокол от този сервиз са за сметка на клиента.

Конфиденциалност на данните
Гига Груп ЕООД гарантира конфиденциалност на личните данни на своите клиенти, декларирайки, че те няма да бъдат използвани за различни от предназначението си цели, а именно: установяване на контакт с клиента при уточняване подробности около поръчката и начините за нейната доставка и заплащане. Личните данни, предоставени от клиента, се използват от служителите на фирмата и за издаване на фактура и гаранция за закупения продукт. Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

Промяна на условията за ползване
Настоящите условия за ползване, както и цените в магазина могат да бъдат променяни едностранно от Гига Груп ЕООД по всяко време и без да е необходимо да се информират посетителите. Цените и наличностите се опресняват ежедневно. Допускаме несъответствия на някои от тях.