889,00 лв.

Без ДДС: 740,83 лв.

Наличност:
Изчерпан
Доставка:
Безплатна
Код на продукта:
D5100+18-55
Марка:
Nikon

Описание

D5100 е висококачествен цифров огледално-рефлексен фотоапарат, създаден, за да стимулира творческото ви начало и да ви помогне да създавате ненадминати снимки и клипове.
 
Комплект D5100 18-55VR
Комплект с обектив със стандартно увеличение. Позволява ви да снимате при слабо осветление без светкавица и да получавате по-естествено изглеждащи снимки. Включва фотоапарата D5100 и обектив AF-S DX NIKKOR 18-55 мм VR, който предлага прецизно 3-кратно увеличение и функция за намаляване на вибрациите, която намалява ефектите от люлеенето на фотоапарата.
 
Подвижният дисплей с променлив ъгъл се комбинира с функцията D-movie на фотоапарата, за да ви позволи да правите уникални снимки под произволен ъгъл. Можете да правите отделни снимки или видео клипове при използване на специален ефект, за да добавите щипка магия. 
 
Използването на широк динамичен диапазон (HDR) ви позволява да създавате снимки с изтънчени детайли на сцени с голям контраст.
Този фотоапарат, създаден с мисълта за осигуряване на по-голяма свобода на изява, е перфектният начин да запечатате своето виждане за света.
 
 
16,2-мегапикселов CMOS сензор за изображения с формат DX
осигурява реалистични изображения с живи цветове, по-малко шум и плавно преливане на тоновете.
 
Висока ISO (100-6400) светлочувствителност
може да се увеличи ръчно до 25 600 посредством настройката Hi2. Позволява по-високи скорости на затвора за получаване на снимки с фини детайли и минимален шум при снимане на бързо движещи се обекти или при слаба осветеност. Снабден с автоматична настройка на ISO.
 
Система за обработка на изображенията EXPEED 2
Оптимизира технологиите на фотоапарата за оптимални характеристики и максимално качество на снимките.
 
7,5-сантиметров (3-инчов), 921 000-точков подвижен LCD дисплей с голям зрителен ъгъл
Позволява ви да правите уникални снимки от всякакви ъгли. Снабден с механизъм за странично отваряне, който улеснява заснемането на автопортрети или използването на статив.
 
D-Movie – видео клипове с пълна HD резолюция (1080p)
специалният бутон за видео клипове, разположен точно до спусъка за снимане, улеснява държането на фотоапарата неподвижен при превключване между правенето на снимки и видео клипове. Режимът AF-F запазва всичко на фокус, а подвижният дисплей на фотоапарата и режимът за специални ефекти позволява да се правят уникални снимки. Фотоапаратът поддържа използването на външен микрофон и предлага снимане с 30p, 25p и 24p кадъра.
 
Визуализиране на изображението от визьора върху дисплея с автоматичен селектор на сцени
улеснява композирането на снимки с помощта на подвижния LCD дисплей. Автоматичният селектор на сцени ще избере най-подходящия режим за сцената и обекта, които искате да заснемете. Предлага режими за автоматично фокусиране, които се избират лесно, включително автоматично фокусиране с приоритет върху лицето, което детектира и проследява лицата в кадъра.
 
Изключително точна 11-точкова система за автоматично фокусиране
редлага бързо и прецизно покритие на автоматичния фокус в кадъра. Четири автофокусни режима, включително 3D проследяване, осигуряват заснемането на отчетливи изображения, независимо дали обектът е извън центъра, движи се бързо или е напълно непредвидим.
 
4 кадъра за секунда скорост при серийно снимане
позволява ви да улавяте бързите действия с четири кадъра в секунда.
 
Режим със специални ефекти
позволява ви да заснемате отличаващи се снимки и видео клипове при използване на специален ефект. Предлага гама ефекти, включващи „цветен ескиз”, „ефект миниатюра“, „нощно зрение“ и „селективен цвят”, който ви позволява да засилите три избрани от вас цвята и да преобразувате останалата част от снимката в черно-бяла.
 
Сценичните режими
коригират настройките на фотоапарата автоматично, включително параметрите за контрол на изображенията и активният D-Lightning, за елиминиране на принципа проба/грешка в сложни фотографски ситуации и получаването на оптимални резултати. Трябва само да завъртите превключвателя на режими на SCENE, за да влезете в най-често използваните режими. На дисплея се показват примерни снимки, за да ви помогнат при избора на правилния режим.
 
Изобразяване с широк динамичен диапазон (HDR)
ви позволява създаване на снимки с изтънчени детайли на сцени с голям контраст. Прави две снимки при едно сработване на затвора, за да създаде снимка с изключително голям динамичен диапазон, с малък шум и с богато преливане на цветовете.
 
Разширено вградено меню за ретуширане
позволява ви да обработвате и подобрявате снимките и видео клиповете във фотоапарата. Предлага набор от ефекти и филтри, включително за контрол на перспективата, мек фокус и цветен контур, което прави снимката ви да изглежда като рисунка.
 
Двойна интегрирана прахопочистваща система
Системите за почистване на сензора за изображения и за контрол на въздушния поток не позволяват натрупване на прах върху сензора на фотоапарата, за да получавате ясни снимки без петна.
 
Съвместимост с HDTV
фотоапаратът е снабден с вграден HDMI конектор с поддръжка на HDMI-СЕС, така че можете да гледате снимките и филмите си на всеки HDТV и да управлявате параметрите на възпроизвеждането посредством дистанционното управление на телевизора.
 
Преден и заден инфрачервен приемник
позволява да се предотврати размазването при снимате на близки планове и автопортрети.
 
Стерео звук
конструиран специално за цифрови огледално-рефлексни фотоапарати, опционалният стерео микрофон МЕ-1 на Nikon ви позволява да записвате видеоклипове с висококачествен стерео звук и без шум от автоматичното фокусиране. Доставя се с аксесоар за защита от вятър и мек калъф.

Спецификация

Характеристики
HDMI изход HDMI конектор тип С с мини изводи
Зрителна точка 17,9 мм (-1,0м-1)
Сензор 23,6 x 15,6 мм CMOS
Фотоапарат тип Еднообективен огледално-рефлексен
Диоптрична корекция -1.7-+0.7 м-1
Дисплей 7,5 см (3-инчов), приблиз. 921 000 точки (VGA), подвижен TFT LCD от нискотемпературен поликристален силиций със зрителен ъгъл 170°, приблиз. 100% покритие на кадъра и регулировка на яркостта
Ефективни пиксели 16,2 милиона
Обектив AF-S DX NIKKOR 18-55 мм VR
Вградена светкавица Приблиз. 12/39, 13/43 при ръчна светкавица (м/фута, ISO 100, 20 °C/68 °F)
Визьор Еднообективен рефлексен визьор на нивото на окото с пента-огледало
Носители Карти с памет SD (Secure Digital), SDHC и SDХC
Скорост 1/4 000 до 30 сек. на стъпки от 1/3 или 1/2 EV, режим Bulb, време (необходимо е предлаганото като опция безжично дистанционно управление ML-L3)
Увеличение Приблиз. 0,78 х (50 мм f/1,4 обектив, фокусиран на безкрайност, –1,0м-1)
ISO чувствителност ISO 100 - 6400 на стъпки от 1/3 EV. Могат да се зададат и стойности приблиз. 0,3, 0,7, 1 или 2 EV (еквивалент на ISO 25600) над ISO 6400; наличен е автоматичен контрол на ISO чувствителността
Батерия Една акумулаторна литиево-йонна батерия EN-EL14
Фокусна точка Можете да избирате от 11 фокусни точки
Видео запис Full Hd 1080p, 30-25 кадъра

Мнения (1)

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!

Лош            Добър


Продължи

Етикети: