846,00 лв.

Без ДДС: 705,00 лв.

Наличност:
Изчерпан
Доставка:
Безплатна
Код на продукта:
D5200
Марка:
Nikon

Описание

Открийте нови перспективи с помощта на вдъхновяващия D5200.
 
От спиращи дъха снимки до добре направени филми с Full HD разделителна способност, този цифров огледално-рефлексен апарат няма търпение да извади на показ креативната ви страна.
 
Универсалният дисплей с променлив ъгъл ви осигурява уникални гледни точки. 24,2-мегапикселовият CMOS сензор на изображенията с формат DX улавя изключително подробни изображения, а усъвършенстваната 39-точкова система за автоматично фокусиране е винаги точна. Удивително точният 2 016-пикселов сензор на Nikon за измерване на светлината осигурява прецизни експонации дори при трудни светлинни условия.
 
Можете да използвате в реално време специални ефекти за филми или снимки, а адаптерът от Nikon за безжична връзка с мобилно устройство ви позволява да изпращате произведенията си директно към съвместимо смарт устройство за незабавно споделяне.
 
 
 
24,1-мегапикселов CMOS сензор с формат DX
Прави красиви детайлни снимки и филми. Можете да изрязвате снимките, без да загубите нито един детайл, а отпечатаните ви снимки изглеждат великолепно в голям формат.
 
Дисплей с променлив ъгъл
Обърнете го, наклонете го, завъртете го – проявете креативността си с този гъвкав обръщащ се дисплей. Правете уникални снимки от всякакви ъгли, включително невероятни автопортрети от всеки ъгъл.
 
Вдъхновявайте се от D-Movie
Записвайте видеоклипове с пълна HD и фини детайли, които искате да споделите. Възползвайте се от безпроблемното записване (до 60i/50i) и вградения стерео микрофон.
 
Адаптер за безжична връзка с мобилно устройство WU-1a
Споделяйте изображения директно от D5200 към смартфон или таблет с Android™ или с iOS™¹, или управлявайте дистанционно фотоапарата чрез устройството си.
 
EXPEED 3
Бързият и мощен процесор за обработка на изображенията на Nikon осигурява бърза работа, забележително ясни снимки с великолепна репродукция на цветовете и по-добър запис на филми.
 
Висока ISO (100–6400, разширяема до еквивалент на 25 600)
Наслаждавайте се на свободата, която ви осигуряват прекрасните работни характеристики при слабо осветление. Осигурява детайлни изображения, когато е тъмно, и ясни снимки на бързо движещи се обекти при всякаква светлина.
 
39-точкова система за автоматично фокусиране
С 39 точки за фокусиране за изключителна точност. Усъвършенстваното 3D проследяване на обектите, поддържа на фокус дори най-малките обекти, колкото и непредвидими да са движенията им.
 
2 016-пикселов RGB измерващ сензор
предоставя прецизно измерване за точни експозиции и изпраща данни към системата за разпознаване на сцени, която оптимизира автоматичната експозиция, автоматичното фокусиране и автоматичния баланс на бялото.
 
Режим с ефекти
създавайте отличаващи се снимки и филми с помощта на гама специални ефекти, включително селективен цвят и ефект „миниатюра“. Докато снимате, можете да видите избрания от вас ефект в реално време.
 
Серийно снимане със скорост 5 кадъра/сек.
заснемете действието с бързите пет кадъра за секунда и уловете бързо отминаващите моменти или изражения точно в подходящия момент.
 
D-Movie режими на АФ
автоматичното фокусиране с live view (преглед в реално време) действа, докато снимате филми. Дръжте обектите ясно на фокус чрез АФ със следене през цялото време (AF-F). Отдъхнете и оставете фотоапарата да проследява обекта ви с помощта на АФ с проследяване на обекта или АФ с приоритет на лица.
 
HDR (Широк динамичен диапазон)
улавяйте повече подробности, когато снимате в условия на осветление със силен контраст. Идеален за неподвижни обекти; фотоапаратът прави две снимки с различни експозиции при едно освобождаване на затвора и след това ги комбинира, за да създаде великолепна снимка с естествен контраст.
 
Активен D-Lighting
запазва детайлите както в тъмните, така и в ярко осветените участъци, когато снимате при силна светлина или в ситуации с контражур. Идеален за снимки на движещи се обекти.
 
16 сценични режима
направете прекрасни снимки, като просто изберете режима, който отговаря на обекта или снимачната ситуация. Сценичните режими оптимизират настройките като скорост на затвора, ISO и диафрагмата, което е идеално, ако искате бързо да направите перфектни снимки или сте новак в цифровата огледално-рефлексна фотография.
 
LCD дисплей с висока разделителна способност
вижте всеки детайл от снимките и филмите си благодарение на 7,5-сантиметровия (3,0-инчов) LCD дисплей с 921 000 точки с променлив ъгъл, висока разделителна способност, голям ъгъл на виждане и високо ниво на контраст. Композирайте снимки или прилагайте специални ефекти за по-голяма яснота независимо от това дали снимате на закрито или навън.
 
Интелигентен дизайн
малкият, лек корпус и невероятната ергономичност превръщат снимането с този фотоапарат в удоволствие. Здравият захват осигурява удобство при държане. Ясните менюта и бутоните с едно докосване за често използвани функции, като D-Movie и Live View (преглед в реално време), правят работата бърза и интуитивна.
 
Безжично дистанционно управление
устройствата за безжично дистанционно управление от Nikon WR-R10 и WR-T10 са опционални принадлежности, които ви позволяват да управлявате от разстояние основните функции на фотоапарата дори ако между вас и него има препятствия. Тези устройства са идеални за заснемане на автопортрети и могат да ви помогнат да предотвратите заклащането на фотоапарата по време на освобождаването на затвора.
 
Обективи NIKKOR
възползвайте се от предимствата на легендарните обективи NIKKOR от Nikon и използвайте максимално 24-мегапикселовата разделителна способност на фотоапарата. Правете снимки с живи цветове и впечатляващ контраст. Снимайте филми с детайли с висока рязкост или експериментирайте с кинематографични ефекти.

Спецификация

Характеристики
Зрителна точка 17,9 mm (–1,0 m–1; от централната повърхност на лещата на окуляра на визьора)
Сензор 23,5 x 15,6 mm CMOS
Фотоапарат тип Цифров огледално-рефлексен, тяло
Диоптрична корекция -1,7–+0,7 m-1
Дисплей 7,5-сантиметров (3-инчов) TFT дисплей с променлив ъгъл, с приблиз. 921 000 точки (VGA), със зрителен ъгъл 170 °, приблиз. 100% покритие на кадъра и регулировка на яркостта
Ефективни пиксели 24,1 милиона
Вградена светкавица Автоматичен, портрет, деца, близък план, нощен портрет, парти/на закрито, портрет на домашен любимец, цветен ескиз
Визьор Рефлексен визьор на нивото на окото с пентаогледало
Фокусен екран Екран тип B BriteView Clear Matte Mark VII
Рефлексно огледало Бързо прибиране
Скорост 1/4 000-30 s на стъпки от 1/3 или 1/2 EV; Вulb (продължителна ръчна експонация докато е натиснат спусъкът), продължителна ръчна експонация за зададен период от време (необходимо е предлаганото като опция дистанционно управление ML-L3)
Увеличение Приблиз. 0,7 х (50 mm f/1,4 обектив, фокусиран на безкрайност, –1,0 m-1)
ISO чувствителност ISO 100 - 6400 на стъпки от 1/3 EV
Батерия Една акумулаторна литиево-йонна батерия EN-EL14
Самоснимачка 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1-9 експонации
Видео изход HDMI
Видео запис Full HD 1 920 x 1 080; 30 p (прогресивно), 25 p
Гаранция 2 години

Мнения (1)

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!

Лош            Добър


Продължи

Етикети: